Erre a problémára is kifejlesztettek már a kémikusok jópár hajsampont; pakolást; gélt; 'csodaszérumot'. De én azt mondom hogy néha ezekkel a szerekkel pont hogy nem a kívánt eredményt érhetjük el. Nekem például előfordult már olyan hogy túlzottan kiszárított a hajamat, és teljesen használhatatlanná vált. Ezért a nagymamám még anno ajánlotta zsíros haj ellen a házipatikájából azt a gyógynövényt amit mi annyira de annyira útálunk, mert megcsíp és viszket még fél óráig utánn a bőrünk. Bizony, bizony a csalánról beszélek. :) Hogy miért is jó nekünk ez a növény? Mert kovasavat, enzimeket, A és C vitaminokat tartalmaz, s ezzel leginkább a hajnak tesz jót. Hogy is kéne neki fogni?! Nos, elősször is keress valahol csalánt, kertészkedős kesztyűben szedj egy maréknyi csalánLEVELET és otthon öntsd le egy csésze forró vízzel., várd meg míg kihül. Hajmosás után az utolsó öblítésnél öntsük a hajunkra, öblítsük le és már kész is a tökéletes szérum a gyorsan szírosodó hajra. De ez csak az eggyik módszer. Tudjátok-e mi jó még a zsíros hajra? A citromlé. Facsard ki egy citromnak a levét, és maszírozd bele a hajadba. Hagyd állni rajta maximum 5 percig, azután mosd ki belőle.
És itt egy harmadik módszer. A Babaszappan. Ezzel a tehnikával nagyon óvatosan kell bánni, ugyanis ha túlzásba visszük nagyon kiszárítja a hajunkat. Ennek ellenére, nagyon sokáig zsírmentes marad a hajunk.
|